Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем при работа на бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем при работа на бензин

та значи когато работи на газ няма проблеми не глъхне в ниските
    обороти и когато работи на място си държи оборотите на 900.проблема
    е че когато тръгвам да я паля на бензин положението никак не е розово.трябват ми поне 2-3 опита докато запаля и след това започва да мени оборотите и да гасне. има някакви пукания откъм двигателя все едно камък се удря в него. и дори когато е загряла вече почти ми е невъзможно да я карам на бензин, постоянно придърпва и гасне.тези дни ще я карам на диагностика но исках да ви питам на някой случвало ли се е и как мислите от къде идва проблема
    gtv 2.0t.s.

Ти твърдиш, че няма проблем с газ-та Е там е проблема... Мойта пали прекраснона бензин... да не поверваш
    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

ако си с газов инжекцион ... ти е преместила аванса а тва пукане са детонации, нема проблеми, той мотора ше роди в некав момент и уйде икономията
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

може би си прав братле но на тая цена на бенза и както всички знаем колко лапат тия зверове не издържах. а и другото нещо е че още преди да сложа газта колата си придърпваше.когато я карам на газ нямам такива проблеми и може би за това не съм обърнал внимание на това.
        gtv 2.0t.s.

Comment

ама тва пукане е когато работи на бенз
          gtv 2.0t.s.

Comment

а агу-то не е инжекцион
            gtv 2.0t.s.

Comment

Първоначално публикувано от nikolaiooo
              ама тва пукане е когато работи на бенз
              еми да де, като запалването е изместено, бензина не изгаря както трябва.....

ама ако не си с инжекцион, това незнам дали може да стане, тоя случай съм го виждал при Бобо, на Любо QV-то..... то освен че "роди" и му направиха основен ремонт, успя да си взриви и смукателния колектор .... а той е доста сложен и скъп. ....

като гледам си в София, може да опиташ да идеш на диагностика при Бобо .... ама като му знам отношението към газовите, не ми се мисли кво ще ти се наложи да слушаш

Comment

срам не срам ще се ходи
                gtv 2.0t.s.

Comment

на бате бобо каде му се намираше новия сервиз и трябва ли да му звънна преди това
                  gtv 2.0t.s.

Comment

е тука
                    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814

има и телефон

Comment

Re: проблем при работа на бензин

е че когато тръгвам да я паля на бензин положението никак не е розово.трябват ми поне 2-3 опита докато запаля и след това започва да мени оборотите и да гасне. има някакви пукания откъм двигателя все едно камък се удря в него. и дори когато е загряла вече почти ми е невъзможно да я карам на бензин, постоянно придърпва и гасне.тези дни ще я карам на диагностика но исках да ви питам на някой случвало ли се е и как мислите от къде идва проблема
                      Имах същия проблем,когато бях с обикновена газова уредба BRCна старата кола,тогава се наложи да се почистват дюзите поради факта,че карах само на газ. Сега с газов инжекцион е невъзможно да се пали на газ,докато не се достигне определена температура и дори на диагностиката ми оправиха и горивната смес да не се трупа грешка поради богата смес и нямам никакви проблеми,колата пали само на бензин а на газ върви при много лек режим,дори мога да споделя,че специалистите определиха ,че маслото което е 9300км. си е нарушило смазочните свойства само 25% и е почти бистро !
                      Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Re: проблем при работа на бензин

Първоначално публикувано от JORDI
                        Имах същия проблем,когато бях с обикновена газова уредба BRCна старата кола,тогава се наложи да се почистват дюзите поради факта,че карах само на газ. Сега с газов инжекцион е невъзможно да се пали на газ,докато не се достигне определена температура и дори на диагностиката ми оправиха и горивната смес да не се трупа грешка поради богата смес и нямам никакви проблеми,колата пали само на бензин а на газ върви при много лек режим,дори мога да споделя,че специалистите определиха ,че маслото което е 9300км. си е нарушило смазочните свойства само 25% и е почти бистро !
                        Хахахаха колега начи ти оправили сместта и как качиха се в колата мериха я в ДВИЖЕНИЕ с газанализатор и я настроиха ли Или на място когато колата е с 6% лоад на мотора ти обедниха колата а в движение кво става само буталата си знаят Успех ти желая
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

абе аз преди години "участвах" точно в такова настройване на газов инжекцион в движение, с лаптоп

казвам, щото лаптопа беше моя де, а настройвачите - Вальо Симеонов и диагностика на Ауто Италия

ненам кво, как, що друго ...

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                            абе аз преди години "участвах" точно в такова настройване на газов инжекцион в движение, с лаптоп

казвам, щото лаптопа беше моя де, а настройвачите - Вальо Симеонов и диагностика на Ауто Италия

ненам кво, как, що друго ...
                            Да ти кажа че без широкобандова ламбда само са се правили на спецове
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

и аз да споделя. Моята прависъщите номера - като я паля сутрин губи обороти, особено ако подам газ почва това давене, кихане , паткане... УЖАС! Каква е моята история - миналата година по това време се сдобих с тази мойта красота и почти веднага и сложих газовият инжекцион при един дето ме омая от приказки , че той бил най-добрия.... и т.н. Като дойде есента колата започна да придърпва(разбирайте да се тресе) между 2500 и 3000 об. на газ. Онзи "капацитет" ми изкара колата за боклука - ламбдата не работила, масметъра също, свещи и т.н. Отидох на диагнностика в Примотек, че са представители на Фиат в Стара Загора и имат лаптоп за диагностика на италиански коли - там се оказа, че колата има натрупани грешки, изчистихме ги, но мъките продължиха. Следваща стъпка - поход до Пловдив, 'щото тук никой нямал софтуер за Тартарини(каквато е моята газова), освен оня мишок дето я слага. В Пловдив цялата работа отне 15 минути и тогава наистина започна да върви на газ както на бензин. Доколкото видях настроиха подаването на газ за тези обороти. На прибиране по магистралата вдигна 195 на газ и ме достраша да я настъпвам повече, но мисля че можеше още. Сега (мисля, че беше януари) започнаха проблемите на бензин. То не бяха пак диагностики, то не беше чудо - свещите, инжекторите били за почистване и още не знам си к'во. Един слънчев ден реших да видя да не би да е от дрос. клапа и да я почистя и що щеш? Въздуховода, м\у масметъра и дрос., клапа спукан на гофрираната част. ПОбългаряване веднага и моментално - мазане с полиуретан. Май, май отначало се подобри, като в същото време сложих и добавка за почистване на инжекторите. Палеше известно време нормално, но отскоро пак взе да се "чуди". Поръчал съм този въздуховод, трябва да дойде тази седмица, че е с 2 седмици доставка. И все ми се струва, че смуче въздух от някъде другаде. Е, това е засега. Като сменя и това, ще пиша за резултат. Днес отивам До Пловдив да си търся долни носачи, че преди 5 месеца смених десен долен с Бирт, и пак му е разхлопан шарнира. И "задни напречни регулиращи щанги на сходимостта" , или поне тампони за тях, че много "върти" г*за.
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Comment

Working...
                              X